rimljaniV četrtek, 29. januarja 2014, se bo ob 14.00 pričelo šolsko tekmovanje iz zgodovine na temo: Rimljani na Slovenskem

Več o tem

 lokostrelstvo17. januarja se je v Ilirski bistrici odvijalo državno prvenstvo v lokostrelstvu.

Več o tem

Skrivnosti VeronikeSte si že ogledali kratek filmček raziskovalne naloge "Skrivnosti Veronike"?
Všečkaj ga. Glasovanje poteka od 21. - 28. januarja 2015.
Navodila za všečkanje,  trenutni rezultati in povezava do našega  filma.
Hvala za vaš "glas"!                   Več o tem

V SREDO, 4.2.2015, ob 13.uri bo šolsko tekmovanje v Ekokvizu.
Vprašanja temeljijo na učnem gradivu.
Povezava na GRADIVO in VAJE.
 
Več o tem

 10933957 740946925974577_4622170057184532009_nV petek, 23.1.2015, se bo v učilnici 44 ob 16. uri pričel najboljši šolski Lan Party v tem letu!  Če si bolj resen gamer in ne igraš igric samo v šolski knjižnici, potem s seboj prinesi tudi svoj računalnik (v kolikor poseduješ kišto, ti ekran priskrbimo mi :) ).

S seboj prinesi kakšen cekin, da ne boš lačen.  Špilal se bo: Več o tem

O šoli

 

Na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik se lahko pohvalimo z dolgoletno tradicijo in nadpovprečnimi dosežki. Z ustvarjalno klimo skušamo ustvariti dijakom prijetno delovno okolje, v katerem lahko vsestransko razvijejo svoje sposobnosti. Z različnimi prireditvami in dejavnostmi smo vpeti v kulturno in umetniško dogajanje v okolici. Vselej smo si prizadevali ne le izobraževati, temveč tudi vzgajati v duhu temeljnih vrednot. Zaradi celovite arhitekturne zasnove lahko v izobraževanje vključujemo gibalno ovirane dijake in s tem poudarjamo temeljne humanistične vrednote: spoštovanje, tolerantnost in solidarnost.   Gimnazija pripravlja  dijakinje in dijake na nadaljnji študij v univerzitetnih programih. Ker je pogoj za vpis uspešno opravljena matura, le-tej namenjamo veliko pozornosti. Uravnoteženo razvijamo poučevanje naravoslovja, družboslovja, jezikoslovja in športnih dejavnosti. Naši dijaki so v zadnjih letih osvajali najvišja mesta na mednarodnih olimpijadah znanja iz matematike, kemije, filozofije in lingvistike.   V strokovnih programih ekonomskega tehnika in predšolske vzgoje dajemo poudarek strokovnim modulom, kjer se teoretične vsebine stroke prepletajo s praktičnim znanjem. Pouk je usmerjen k dijaku, procesom učenja in razvijanju celovite poklicne usposobljenosti, razvijanju samostojnosti in prevzemanju odgovornosti za svoje ravnanje, vključno z oblikovanjem odgovornosti do dela in narave, prav tako pa spreminja tudi vlogo učitelja - od predavatelja k mentorju, predpostavlja učenje v kompleksnih zaokroženih vsebinskih sklopih, na osnovi povezovanja teorije, prakse in ključnih kvalifikacij, zahteva izkustveno in problemsko učenje z lastno dejavnostjo in ob praktičnih izkušnjah, razvija nove metode preverjanja in ocenjevanja znanja ter razvija ključne kompetence za učenje, sporazumevanje in socialno naravnanost.